Kroppens behov for mad
 Kroppens behov for væske
 Næringsstoffer
Kroppens behov for mad

Enhver krop skal bruge energi (kJ/kcal) for at kunne fungere. Når du spiser, tilfører du din krop energi i form af fedt, protein og kulhydrat. Maden indeholder desuden vitaminer og mineraler, der også er nødvendige for, at din krop kan fungere.

Hvis du har svært ved at spise er det sandsynligt, at du ikke spiser lige så meget mad som din krop har behov for, således at din krop mangler energi (kJ/kcal) og næringsstoffer.

Jo mindre mad du spiser, jo vigtigere er det, at den mad du spiser har en god sammensætning, så din krop får tilført mest muligt af de forskellige næringsstoffer. Hvis den mad du spiser indeholder mindre energi end din krop har behov for, så taber du dig. Hvis du taber dig i forbindelse med sygdom er det ikke kun fedt, men også muskelmasse, som du taber.

Et vægttab kan gøre, at du føler dig træt, ukoncentreret, irritabel og deprimeret - følelser, der kan gøre det svært at klare hverdagen og dens gøremål. Vægttab kan desuden svække dine muskler og din krops evne til at bekæmpe infektioner. Omvendt kan det styrke dit velvære og din krops modstandsdygtighed overfor infektioner, hvis den mad du spiser dækker din krops behov for næringsstoffer.

Det er forskelligt fra person til person, hvor meget energi (kJ/kcal) kroppen har behov for. Dit energibehov afhænger både af dit køn, din højde og vægt, samt hvor meget du bevæger dig.