Tygge- eller synkebesvær
     Om tygge- og synkebesvær
     Mad der kan volde besvær
     Når det er svært at spise
     Forslag til måltider
     Temperatur og konsistens
     Fortykningsmidler
     Gode råd til spisesituationen
     Siddestilling
     Spyt- og slimproblemer
     Mundhygiejne
 Vægttab
 Måltidsfordeling
 Berigelse af mad og drikke
 Energi- og proteindrikke
 Sondemad
 Forstoppelse
Forslag til måltider

Morgenmad:
ymer med frugtkompot, frugtyoghurt rørt op med kvark eller cremefraiche, øllebrød med flødeskum, grød (lavet på sødmælk) med smør og sukker/frugtkompot

Frokost:
fiskemousse, røræg, omelet, blendet/legeret suppe, rester fra aftensmad.

Aftensmad:
farsbrød, hakket/blendet kød evt. lavet som postej eller gratin, fiskepaté, moste/blendede kartofler og grønsager med smør og sødmælk, stuvede grønsager, opbagt/legeret flødesovs, dressing af cremefraiche.

Mellemmåltider:
ymer, koldskål, kærnemælkssuppe, frugtgrød med fløde, frugtsuppe legeret med kvark, fromage, budding, chokolademousse, is, risalamande, most/blendet frugt (frisk eller henkogt) med cremefraiche eller flødeskum.

Drik gerne energi- og proteinrige drikkevarer:
sødmælk, kærnemælk, koldskål, kakaomælk (fx varm og med flødeskum), drikkeyoghurt eller energi- og proteindrik.
Saftevand, sodavand og juice er også rige på energi, men ikke på protein.