Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Opskrifter


Opskrifterne på denne hjemmeside er på tygge- og synkevenlig mad, der har et højt indhold af energi (kJ/kcal) og/eller protein. Netop pga. det høje energiindhold er det kun anbefalelsesværdigt at spise retterne dagligt, hvis du har svært ved at spise, har nedsat appetit eller har tabt dig.

Alle opskifterne angiver en vejledende portionsstørrelse. Desuden er opskrifterne forsynet med en næringsberegning, hvor du kan se, hvor meget energi (kJ/kcal) og protein der er i 100 g af retten. Alle beregningerne er lavet på Ankerhus Kostprogram.

Æg indgår i mange af retterne. Du bør altid anvende pasteuriserede æg til retter, der ikke bliver varmet op til mindst 75 grader. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en ret opvarmes til 75 grader bør du anvende pasteuriserede æg for en sikkerheds skyld. Pasteuriserede æg er varmebehandlede og indeholder således ikke smittefarlige bakterier. Det fremgår af opskrifterne, hvis du bør anvende pasteuriserede æg.