Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
     Avokadosalat med rejer
     Røræg
     Skinkemousse
     Torskerognssalat
     Tun med æg
     Æggemousse med skinke
     Æggesalat
     Ørredmousse
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Æggemousse med skinke (2 port.)

1 blad husblas
2 hårdkogte æg
50 g kogt røget skinke
1 dl cremefraiche 38 %
salt, peber og paprika
evt. 1 spsk. fintklippet purløg

Læg husblas i blød i kold vand.
Pil og hak de hårdkogte æg og skær skinken i tern.
Blend æg, skinke og cremefraiche til det har en ensartet konsistens.
Smag blandingen til med salt og peber. Tilsæt evt. purløg.
Tag husblasen op af vandet og smelt den i vandbad, dvs. i en skål i en gryde med kogende vand.
Hæld husblasen i æggeblandingen i en tynd stråle, rør imens.
Fordel æggeblandingen i to små smurte portionsskåle.
Stil æggemoussen i køleskab et par timer inden servering.

Serveringsforslag:
Vend æggemoussen ud på en tallerken og server den med avokadocreme til.

Energi: 985 kJ / 235 kcal pr 100 g
Protein: 9 g pr 100 g