Ærtesuppe med bacon (2 port.) 1 løg 50 g røget bacon i strimler 1 spsk. olie 3½ dl vand 1 kvist timian 200 g frosne ærter 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger) salt og peber Pil og hak løget, og skær bacon i små stykker. Varm olien i en gryde og svits løg og bacon i 3-4 minutter. Tilsæt vand og timiankvist og lad suppen koge 10 minutter inden ærterne tilsættes. Lad suppen koge yderligere 15 minutter og fjern timiankvisten. Blend suppen og gnid den efterfølgende gennem en sigte. Bring suppen i kog igen. Hæld de pasteuriserede æggeblommer i en skål og rør ½ dl af den varme suppe i. Hæld æggeblandingen i suppen under omrøring og tag straks suppen af varmen, den må ikke koge - så skiller den. Smag suppen til med salt og peber. Serveringsforslag: Suppen kan serveres med cremefraiche. Energi: 370 kJ / 90 kcal pr 100 g Protein: 4,1 g pr 100 g |