Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
     Asparges-puré
     Avokadocreme
     Broccolipuré
     Bønnemos
     Fyldte bagte kartofler
     Jordskok-puré
     Kartoffelmos
     Ærtepuré
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Asparges-puré (2 port.)

2 forårsløg
200 g friske grønne asparges
1 tsk. smør
1 spsk. olie
½ dl grønsagsbouillon
1 dl piskefløde
salt og peber

Rens og hak forårsløg og asparges.
Opvarm smør og olie i en gryde og svits grønsagerne heri et par minutter.
Tilsæt bouillon og fløde og lad grønsagerne koge møre under låg, ca. 10 minutter.
Tag grønsagerne op af gryden, og lad væsken koge ind til den får en tykkere konsistens.
Blend grønsagerne til en fin puré og bland den i flødeblandingen.
Lad puréen koge ca. 5 minutter og smag den til med salt og peber.
Gnid evt. puréen igennem en si inden servering.

Serveringsforslag:
Puréen kan serveres til laksepaté.

Variation:
Puréen kan smages til med parmesanost.

Energi: 715 kJ / 170 kcal pr 100 g
Protein: 1,7 g pr 100 g