Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
     Asparges-puré
     Avokadocreme
     Broccolipuré
     Bønnemos
     Fyldte bagte kartofler
     Jordskok-puré
     Kartoffelmos
     Ærtepuré
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Bønnemos (2 port.)

100 g tørrede hvide bønner
vand
1 fed hvidløg
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
1 spsk. piskefløde
salt og peber
evt. citronskal fra usprøjtet citron

Udblød de hvide bønner i vand i mindst 8 timer.
Kassér udblødningsvandet og skyl bønnerne.
Kog bønner og hvidløgsfed i frisk vand i ca. 45 minutter.
Blend bønner og hvidløg med smør, olie og fløde.
Smag mosen til med salt, peber og evt. revet citronskal.

Serveringsforslag:
Bønnemosen kan serveres i stedet for kartoffelmos, fx til kødsovs.

Energi: 1120 kJ / 265 kcal pr. 100 g
Protein: 8,9 g pr 100 g