Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
     Chokolademousse
     Dessert-ymer
     Frugtkompot
     Hyldeblomstfromage
     Kvarkfromage
     Nougatmousse
     Råcreme
     Vaniljecreme
     Vaniljeis
 Drikke
Chokolademousse (2 port.)

50 g mørk chokolade
1 tsk. smagsneutral olie
2 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggehvider
1½ dl piskefløde

Smelt chokoladen over vandbad, dvs. i en skål i en gryde med kogende vand.
Afkøl den smeltede chokolade i et par minutter.
Rør olie og pasteuriserede æggeblommer i chokoladen.
Pisk de pasteuriserede æggehvider stive og vend dem i chokolademassen.
Pisk fløden til skum og vend den i chokolademassen (pisk evt. lidt ekstra til pynt).
Stil chokolademoussen på køl inden servering.

Serveringsforslag:
Pynt chokolademoussen med flødeskum inden servering.

Energi: 1390 kJ / 330 kcal pr 100 g
Protein: 6,1 g pr 100 g

Kilde: "Hvad kan jeg spise? - gode råd og opskrifter" af Mette Nedergaard og Maria Galberg