Chokolademousse (2 port.) 50 g mørk chokolade 1 tsk. smagsneutral olie 2 pasteuriserede æggeblommer 2 pasteuriserede æggehvider 1½ dl piskefløde Smelt chokoladen over vandbad, dvs. i en skål i en gryde med kogende vand. Afkøl den smeltede chokolade i et par minutter. Rør olie og pasteuriserede æggeblommer i chokoladen. Pisk de pasteuriserede æggehvider stive og vend dem i chokolademassen. Pisk fløden til skum og vend den i chokolademassen (pisk evt. lidt ekstra til pynt). Stil chokolademoussen på køl inden servering. Serveringsforslag: Pynt chokolademoussen med flødeskum inden servering. Energi: 1390 kJ / 330 kcal pr 100 g Protein: 6,1 g pr 100 g Kilde: "Hvad kan jeg spise? - gode råd og opskrifter" af Mette Nedergaard og Maria Galberg |