Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
     Farsbrød
     Janssons fristelse
     Kødsovs
     Laksepaté
     Oksekød med kartoffellåg
     Ovnbagt fisk
     Ovnret med grønsager
     Rodfrugtpostej
     Skinkegratin
     Æggekage
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Janssons fristelse (2 port.)

4 kartofler
½ løg
50 g benfri sild
1 dl fløde 13 %
30 g smør

Skræl kartoflerne og riv dem og det halve løg fint på et rivejern.
Skær silden i små stykker.
Bland halvdelen af kartoflerne med løg og sild, og læg blandingen i et smurt ovnfast fad.
Læg den sidste halvdel af kartoflerne oven på blandingen.
Hæld fløden ved og fordel smørret ovenpå kartoflerne.
Bag retten i ovnen ved 210 grader i ca. 40 minutter.

Energi: 660 kJ / 155 kcal pr. 100 g
Protein: 3,6 g pr. 100 g

Kilde: "Mad uden besvær - til personer med ALS samt andre med tygge- og synkeproblemer" af Line Bak og Nanna Strange