Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
     Asparges-puré
     Avokadocreme
     Broccolipuré
     Bønnemos
     Fyldte bagte kartofler
     Jordskok-puré
     Kartoffelmos
     Ærtepuré
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Jordskok-puré (2 port.)

200 g jordskok
1 fed hvidløg
1 tsk. smør
1 spsk. olie
salt og peber

Skrub jordskokkerne rene i rigeligt salt og lidt vand, og skær dem i mindre stykker.
Kog jordskokkerne sammen med hvidløg til de er møre, ca. 15 minutter.
Hæld vandet fra jordskokkerne og blend dem med smør og olie.
Smag puréen til med salt og peber.

Serveringsforslag:
Puréen kan serveres som tilbehør til farsbrød (evt. varianten med peberfrugt).

Variation:
Tilsæt puréen ½ dl fløde 13 % og brug den som pasta-sauce, drys evt. med parmesan.

Energi: 700 kJ / 165 kcal pr 100 g
Protein: 1,8 g pr 100 g