Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
     Havregrød
     Mannagrød
     Risengrød
     Øllebrød
     Kærnemælkssuppe
     Kærnemælksbrødsuppe
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Kærnemælkssuppe (2 port.)


½ spsk. maizenamel
5 dl kærnemælk
1½ spsk. sukker
2 æggeblommer
¼ tsk. citronskal
¼ tsk. vaniljesukker

Rør melet ud i halvdelen af kærnemælken.
Tilsæt sukker og æggeblommer og bring jævningen i kog under piskning.
Tilsæt resten af kærnemælken og lad suppen koge et par minutter under stadig piskning.
Smag suppen til med citronskal og vaniljesukker.

Serveringsforslag:
Kærnemælkssuppen kan serveres med flødeskum.

Energi: 280 kJ / 65 kcal pr 100 g
Protein: 3,9 g pr 100 g