Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
     Havregrød
     Mannagrød
     Risengrød
     Øllebrød
     Kærnemælkssuppe
     Kærnemælksbrødsuppe
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Kærnemælksbrødsuppe (2 port.)


2 skiver mørkt rugbrød
1 dl vand
3 dl kærnemælk
1 spsk. sukker
evt. lidt citronskal

Skær brødet i tern, læg det i en gryde og hæld vandet over og lad det stå i blød i 1 time.
Bring rugbrødet i kog under omrøring.
Tilsæt citronskal og lad retten koge ca. 10 minutter.
Pres blandingen igennem en sigte og tilsæt efterfølgende kærnemælk og sukker.
Giv suppen et opkog.

Serveringsforslag:
Brødsuppen kan serveres med flødeskum.

Energi: 330 kJ / 80 kcal pr 100 g
Protein: 3,2 g pr 100 g