Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
     Asparges-puré
     Avokadocreme
     Broccolipuré
     Bønnemos
     Fyldte bagte kartofler
     Jordskok-puré
     Kartoffelmos
     Ærtepuré
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Kartoffelmos (2 port.)

200 g kartofler
1 pasteuriseret æggeblomme
2 tsk. smør
¾ dl sødmælk
salt

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Kog kartoflerne møre i usaltet vand, ca. 15 minutter.
Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
Mos/blend kartoflerne med den pasteuriserede æggeblomme, smør og mælk.
Smag mosen til med salt.

Variation:
Halvdelen af kartoflerne kan erstattes af andre rodfrugter fx knoldselleri, pastinak eller persillerod.

Energi: 450 kJ / 105 kcal pr 100 g
Protein: 3 g pr 100 g