Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
     Farsbrød
     Janssons fristelse
     Kødsovs
     Laksepaté
     Oksekød med kartoffellåg
     Ovnbagt fisk
     Ovnret med grønsager
     Rodfrugtpostej
     Skinkegratin
     Æggekage
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Kødsovs (2 port.)

½ løg
1½ spsk. margarine
100 g hakket oksekød
½ dl okse- eller grønsagsbouillon
½ - 1 dl fløde 13 %
evt. kulør

Pil løget og skær det i tern.
Smelt margarinen i en gryde og svits løget heri.
Brun oksekødet og tilsæt efterfølgende bouillon og ½ dl fløde.
Lad kødsovsen simre ved svag varme i ca. 10 minutter.
Hvis kødsovsen bliver for tør under kogning tilsættes mere fløde.
Tilsæt evt. kulør og blend sovsen.

Serveringsforslag:
Kødsovsen kan serveres med kartoffelmos og broccolipuré.

Variation:
Bouillon kan erstattes af 1 dl hakket tomat fra dåse, undlad da at komme kulør i kødsovsen.

Energi: 670 kJ / 160 kcal pr 100 g
Protein: 9,4 g pr 100 g

Kilde: "Hvad kan jeg spise? - gode råd og opskrifter" af Mette Nedergaard og Maria Galberg