Kødsovs (2 port.) ½ løg 1½ spsk. margarine 100 g hakket oksekød ½ dl okse- eller grønsagsbouillon ½ - 1 dl fløde 13 % evt. kulør Pil løget og skær det i tern. Smelt margarinen i en gryde og svits løget heri. Brun oksekødet og tilsæt efterfølgende bouillon og ½ dl fløde. Lad kødsovsen simre ved svag varme i ca. 10 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør under kogning tilsættes mere fløde. Tilsæt evt. kulør og blend sovsen. Serveringsforslag: Kødsovsen kan serveres med kartoffelmos og broccolipuré. Variation: Bouillon kan erstattes af 1 dl hakket tomat fra dåse, undlad da at komme kulør i kødsovsen. Energi: 670 kJ / 160 kcal pr 100 g Protein: 9,4 g pr 100 g Kilde: "Hvad kan jeg spise? - gode råd og opskrifter" af Mette Nedergaard og Maria Galberg |