Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
     Havregrød
     Mannagrød
     Risengrød
     Øllebrød
     Kærnemælkssuppe
     Kærnemælksbrødsuppe
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Øllebrød (2 port.)


2½ skive mørkt rugbrød
2 dl sødmælk
2 dl hvidtøl
2 tsk. sukker (evt. brun farin)

Skær brødet i tern, læg det i en gryde og hæld mælken over og lad det stå i blød i 1 time.
Tilsæt hvidtøl og bring øllebrøden i kog.
Kog øllebrøden ved svag varme i ca. 10 min, rør jævnligt.
Blend øllebrøden og smag den til med sukker.

Serveringsforslag:
Øllebrøden kan serveres med flødeskum eller sødmælk.

Variation:
Tilsæt evt. lidt appelsinsaft og -skal til øllebrøden og/eller smag øllebrøden til med stødt kanel.

Energi: 430 kJ / 100 kcal pr 100 g
Protein: 2,8 g pr 100 g