Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
     Chokolademousse
     Dessert-ymer
     Frugtkompot
     Hyldeblomstfromage
     Kvarkfromage
     Nougatmousse
     Råcreme
     Vaniljecreme
     Vaniljeis
 Drikke
Råcreme

1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker eller korn af ½ vaniljestang
1½ dl piskefløde

Pisk den pasteuriserede æggeblomme med flormelis og vanilje.
Blandingen skal være luftig.
Pisk fløden til skum.
Vend flødeskummet i æggemassen og server straks.

Serveringsforslag:
Råcremen kan serveres til is, sorbet, henkogt frugt eller frisk blendet frugt/bær.

Energi: 1510 kJ / 360 kcal pr 100 g
Protein: 3,5 g pr 100 g

Kilde: "Mad uden besvær - til personer med ALS samt andre med tygge- og synkeproblemer" af Line Bak og Nanna Strange