Skinkegratin (4 port.) 1½ dl sødmælk ½ dl hvedemel 1 spsk. olie 2 æggeblommer 250 g kogt røget strimlet skinke salt og peber stødt muskat 2 æggehvider Pisk 1 dl mælk sammen med hvedemelet til en jævning i en gryde. Pisk den resterende mælk og olien i, og bring jævningen i kog ved svag varme. Lad jævningen kog 2-3 minutter under omrøring. Fjern gryden fra varmen og pisk æggeblommerne i enkeltvis. Tilsæt skinke, salt, peber og muskatnød. Pisk æggehviderne stive og vend dem i skinkeblandingen. Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad. Bag gratinen i ca. 55 minutter ved 175 grader. Variation: Skinken kan erstattes af forskellige finthakkede grønsager eller en rest af kogt fisk. Energi: 740 kJ / 175 kcal pr 100 g Protein: 11,7 g pr 100 g |