Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
     Farsbrød
     Janssons fristelse
     Kødsovs
     Laksepaté
     Oksekød med kartoffellåg
     Ovnbagt fisk
     Ovnret med grønsager
     Rodfrugtpostej
     Skinkegratin
     Æggekage
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Skinkegratin (4 port.)

1½ dl sødmælk
½ dl hvedemel
1 spsk. olie
2 æggeblommer
250 g kogt røget strimlet skinke
salt og peber
stødt muskat
2 æggehvider

Pisk 1 dl mælk sammen med hvedemelet til en jævning i en gryde.
Pisk den resterende mælk og olien i, og bring jævningen i kog ved svag varme.
Lad jævningen kog 2-3 minutter under omrøring.
Fjern gryden fra varmen og pisk æggeblommerne i enkeltvis.
Tilsæt skinke, salt, peber og muskatnød.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i skinkeblandingen.
Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad.
Bag gratinen i ca. 55 minutter ved 175 grader.

Variation:
Skinken kan erstattes af forskellige finthakkede grønsager eller en rest af kogt fisk.

Energi: 740 kJ / 175 kcal pr 100 g
Protein: 11,7 g pr 100 g