Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
 Sovse
     Kold cremefraichesovs
     Legeret sovs
     Tomatflødesovs
     Varm smørsovs
 Desserter
 Drikke
Tomatflødesovs (2 port.)

½ løg
1 spsk. olie
½ spsk. mel
1 dl piskefløde
1 dl flåede/hakkede tomater fra dåse
salt og peber
tørret basilikum
sukker

Blend de flåede/hakkede tomater.
Pil løget og riv det fint.
Opvarm olien og svits løget i et par minutter.
Rør melet i, pisk blandingen glat og tilsæt fløden lidt ad gangen, pisk imens.
Tilsæt blendet tomat og lad sovsen koge 3 minutter.
Smag sovsen til med salt, peber, tørret basilikum og sukker.

Serveringsforslag:
Tomatflødesovsen kan serveres til kogt/dampet fisk, fx laks, eller til farsretter, fx farsbrød.

Variation:
Sovsen kan smages til med parmesanost og/eller hvidløg.

Energi: 1140 kJ / 270 kcal pr 100 g
Protein: 1,6 g pr 100 g