Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
     Chokolademousse
     Dessert-ymer
     Frugtkompot
     Hyldeblomstfromage
     Kvarkfromage
     Nougatmousse
     Råcreme
     Vaniljecreme
     Vaniljeis
 Drikke
Vaniljeis

2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
2 spsk. sukker
2 pasteuriserede æggehvider
1 tsk. sukker
2½ dl piskefløde
korn af ½ vaniljestang

Pisk æggeblommerne sammen med 2 spsk. sukker.
Pisk æggehviderne stive med 1 tsk. sukker og pisk fløden til skum.
Vend æggeblommerne, æggehviderne og flødeskummet sammen.
Tilsæt kornene fra vaniljestangen.
Hæld isen i en form og sæt den i fryseren (indfrysning ca. 5 timer).

Serveringsforslag: Isen kan serveres med råcreme, flødeskum, pureret frugt/bær.

Energi: 1260 kJ / 300 kcal pr. 100 g
Protein: 4,8 g pr 100 g

Kilde: "Mad uden besvær - til personer med ALS samt andre med tygge- og synkeproblemer" af Line Bak og Nanna Strange