Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Retternes konsistens


Madens konsistens er af afgørende betydning, når det er besværligt at tygge eller synke. Alle retternes konsistens kan justeres, så de bliver mere eller mindre tyndtflydende. Til det formål er en blender/stavblender et nyttigt og tidsbesparende køkkenredskab. Det kan være nødvendigt at prøve sig lidt frem for at finde den helt rette konsistens.

Hvis en ret skal være mere tyndtflydende kan du tilsætte mere væske (fx sødmælk, sovs eller stegesky) og forlænge blendetiden. Undgå at fortynde retterne med vand, da det ikke blot fortynder konsistensen men også rettens indhold af energi (kJ/kcal) og protein.

Hvis retten skal have en tykkere konsistens kan du omvendt afkorte eventuel blendetid og tilsætte fx fortykningsmiddel, husblas, meljævning, kvark eller æg.