Kroppens behov for mad
 Kroppens behov for væske
 Næringsstoffer
     Fedt
     Protein
     Kulhydrat
     Vitaminer og mineraler
Fedt

Fedt indeholder dobbelt så meget energi (kJ/kcal) som protein og kulhydrat.

Hvis du har tabt dig eller har nedsat appetit, er det derfor en god idé at spise fedtholdig mad.

Der er et højt indhold af fedt i fx: olie, smør, margarine, æggeblommer, mayonnaise, kokosmælk, fedtholdige mejeriprodukter som fløde, cremefraiche og sødmælk samt fedtholdige oste. Fede fisk (fx laks, makrel, sild) og kød med tydelig fedtmarmorering eller høj fedtprocent (over 12 g pr 100 g) indeholder også meget fedt.

Ved at bruge ekstra meget af de fedtholdige fødevarer i madlavningen bliver madens indhold af energi (kJ/kcal) højere.
Legér fx suppen med pasteuriserede æggeblommer, kom fløde i sovsen og mos/blend kogte grønsager med fløde og smør. På den måde kan du få meget energi (kJ/kcal) i små portioner mad.