Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
 Sovse
     Kold cremefraichesovs
     Legeret sovs
     Tomatflødesovs
     Varm smørsovs
 Desserter
 Drikke
Varm smørsovs (2 port.)

½ løg
1 tsk. citronsaft
1½ spsk. vand
100 g koldt smør
peber

Pil og riv løget fint.
Kog løg, citronsaft og vand ind.
Sluk for varmen.
Tilsæt smørret lidt efter lidt, det må ikke smelte helt, men skal bevare en cremet konsistens.
Smag saucen til med peber.

Serveringsforslag:
Smørsovsen kan serveres til dampet fisk og moste/purerede grønsager

Energi: 2155 kJ / 515 kcal pr 100 g
Protein: 0,7 g pr 100 g