Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
     Havregrød
     Mannagrød
     Risengrød
     Øllebrød
     Kærnemælkssuppe
     Kærnemælksbrødsuppe
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Havregrød (2 port.)


4 dl sødmælk
2 dl (60 g) finvalsede havregryn
2 tsk. smør
salt

Bring mælk og havregryn i kog under omrøring ved svag varme Lad grøden koge 2 - 3 minutter under stadig omrøring.
Rør smørret ud i grøden og smag til med salt.

Serveringsforslag:
Grøden kan serveres med smør, sukker og sødmælk eller med frugtkompot.

Variation:
Kog evt. grøden med ½ skrællet og revet æble.

Energi: 500 kJ / 120 kcal pr 100 g
Protein: 4,6 g pr 100 g