Tomatsuppe (2 port.) ½ løg 250 g cherrytomater 50 g røde linser 2 spsk. olivenolie 2 dl hønsebouillon ½ dl sødmælk ½ dl piskefløde Pil løget og vask tomaterne, skær begge dele i små stykker. Skyl linserne i flere hold vand og sorter evt. sten/urenheder fra. Varm olien i en gryde og svits løgene heri et par minutter og tilsæt så tomaterne. Lad løg og tomat simre 5 minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt linser og bouillon og lad suppen koge under låg i 20 minutter. Blend suppen, gnid den om nødvendigt igennem en sigte. Tilsæt mælk og fløde og giv suppen et opkog. Smag suppen til med salt og peber. Serveringsforslag: Tomatsuppen kan serveres med et drys parmesanost eller cremefraiche på toppen. Energi: 570 kJ / 135 kcal pr 100 g Protein: 3 g protein |