Kvarkfromage (2 port.) 2 blade husblas 50 g kvark 1 dl kærnemælk ½ tsk. vaniljesukker 1½ spsk. sukker revet skal af ½ usprøjtet appelsin eller citron 1 dl piskefløde Sæt husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter. Rør kvark og kærnemælk sammen og tilsæt vanilje, sukker og appelsin-/citronskal. Smelt husblasen over vandbad, dvs. i en skål i en gryde med kogende vand. Hæld husblasen i kvarkblandingen i en tynd stråle, rør imens. Pisk fløden til skum og tilsæt den når kvarkblandingen begynder at blive tyk. Hæld fromagen i en skål (evt. portionsglas) og stil den i køleskabet et par timer. Serveringsforslag: Fromagen kan serveres sammen med purerede frugter/bær eller frugtkompot. Energi: 820 kJ / 195 kcal pr 100 g Protein: 5,3 g pr 100 g |