Retternes konsistens
 Forkæl sanserne
 Grød og supper
 Småretter
 Supper
 Hovedretter
     Farsbrød
     Janssons fristelse
     Kødsovs
     Laksepaté
     Oksekød med kartoffellåg
     Ovnbagt fisk
     Ovnret med grønsager
     Rodfrugtpostej
     Skinkegratin
     Æggekage
 Tilbehør
 Sovse
 Desserter
 Drikke
Oksekød med kartoffellåg (4 port.)

1 portion kartoffelmos

1 løg
1 spsk. smør
250 g hakket oksekød
1 gulerod
½ squash
½ dåse flåede/hakkede tomater
½ dl sødmælk
salt og peber

Tilbered 1 portion kartoffelmos.
Pil og snit løget og brun det i smørret sammen med kødet.
Sørg for at findele kødet mest mulig, anvend evt. et piskeris.
Skræl guleroden og skyl squashen, hak/riv begge dele fint.
Tilsæt de istandgjorte grønsager, tomat og mælk.
Lad retten småkoge i 15 minutter.
Smag til med salt og peber.
Smør et ovnfast fad og hæld kødretten i.
Fordel kartoffelmosen ovenpå kødet.
Bag retten ca. 25 minutter ved 200 grader.

Energi: 410 kJ / 100 kcal pr 100 g
Protein: 6,7 g pr 100 g

Kilde: "Mad uden besvær - til personer med ALS samt andre med tygge- og synkeproblemer" af Line Bak og Nanna Strange