Oksekød med kartoffellåg (4 port.) 1 portion kartoffelmos 1 løg 1 spsk. smør 250 g hakket oksekød 1 gulerod ½ squash ½ dåse flåede/hakkede tomater ½ dl sødmælk salt og peber Tilbered 1 portion kartoffelmos. Pil og snit løget og brun det i smørret sammen med kødet. Sørg for at findele kødet mest mulig, anvend evt. et piskeris. Skræl guleroden og skyl squashen, hak/riv begge dele fint. Tilsæt de istandgjorte grønsager, tomat og mælk. Lad retten småkoge i 15 minutter. Smag til med salt og peber. Smør et ovnfast fad og hæld kødretten i. Fordel kartoffelmosen ovenpå kødet. Bag retten ca. 25 minutter ved 200 grader. Energi: 410 kJ / 100 kcal pr 100 g Protein: 6,7 g pr 100 g Kilde: "Mad uden besvær - til personer med ALS samt andre med tygge- og synkeproblemer" af Line Bak og Nanna Strange |